Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az aromaterápia az illóolajos növények, a belőlük kinyert kivonatok és az illóolajok használatán alapuló gyógyeljárások összességét foglalja magába.

Az aromaterápia elnevezés 1928 óta létezik. Ezen elnevezés [René Maurice Gattafossé]? francia vegyésztől ered, aki hosszasan tanulmányozta az illóolajok [antiszeptikus]? tulajdonságait. Munkásságát [Jean Valnet]? katonaorvos folytatta, aki által a második világháborúban a katonák sebeit illóolajokkal kezelték. Ezt követően [Marguerite Maury]? francia biokémikusnő alkalmazott páciensein aromaterápiát. Ő figyelte meg, hogy az illóolajok bőrön át felszívódnak és a szervezetben szétoszlanak.

Az aromaterápia segítségével sokféle panasz és betegség, enyhíthető, illetve kezelhető. A jótékony hatású illóolajok enyhítik például a stressz tüneteit, a fejfájást, az [allergiás tünetek]?et, vagy segítséget nyújtanak álmatlanság esetén, de ugyanakkor például a kellemes közérzet fenntartása is a kedvező hatásaik közé tartozik.

Fordulhatunk aromaterapeutához, vagy panaszainkat enyhíthetjük otthonunkban magunk is. Az otthoni aromaterápia kiváló módszer a mindennapi panaszok gyógyítására (pl.: megfázás tünetei, [menstruációs görcsök]?, fejfájás, gyomorégés stb.). A megfelelő illóolajokat a megfelelő felhasználási mód szerint alkalmazzuk (például forró fürdővízbe csepegtetve, vagy párologtatva) és élvezzük jótékony hatásukat.

Az elmúlt években az illóolajok használatára vonatkozó tudományos ismeretek bővülése révén az [orvosi aromaterápia]? mellett más aromaterápiás területek is önállóvá váltak, többek között a [masszázs aromaterápia]?, a [kozmetikai aromaterápia]? és a [wellness aromaterápia]?.

 

Az aromaterápiáról bővebben.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!