Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A gyakran öröklődő bőrbetegség már csecsemőkorban is kialakulhat. Az egész testre vagy csak a hajlatokra, arcra kiterjedő bőrpír, nedvedző hólyagok, kínzó viszketés jellemzi.Atópiás dermatitisz egy gyermeken

 

A felnőttkori atópiás dermatitisz krónikus bőrbetegség, amit a stressz is kiválthat. Főként a hajlatokban jelenik meg, jellegzetes tünete a sápadt, száraz, hámló bőrfoltok, általában van gyermekkori előzménye.
 

Kezelése:

A gyulladt bőrt zsírtartalmú szerekkel tanácsos kezelni, jó hatású a borogatás, gyógyszertári bőrkímélő mosdató krémet kell használni. Súlyosabb esetben a viszketés csillapítására antihisztamint is alkalmaznak vagy enyhébb szteroid tartalmú krémeket. Kialakulása megelőzhető a bőr kiszáradásának megakadályozásával, így nem célszerű szárító hatású szappant használni, hanem csak mosdókrémeket. Súlyos esetben elkerülhetetlen a szisztémás, az egész szervezetre ható kortikoszteroid kezelés.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!