Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Aviva Gabriella Steiner, más néven Fazekas Gabriella Budapesten született 1930-ban. Fazekas Gabriella - Aviva módszer (a menstruációs ciklus szabályozása) megalkotója
Élsportoló szülei a háborúban meghaltak, ezért ő 1946-ban Palesztinába került árvaként.


Gimnasztika szakot végzett a Testnevelési Főiskolán. Príma balerinája volt a Tel Avivi Operaháznak. Tornászként és gyógytornászként is dolgozott. Anatómia és fizikoterápia kurzust hallgatott szabad idejében.


1950-1960 között azon dolgozott, hogy kifejlesszen egy gyakorlatot, mely segít a nőknek, hogy menstruációjukat szabályozzák. Olyan nőknek segített ezzel, akik már úgy gondolták, hogy befejeződött a menstruációjuk, vagy az rendszertelenné vált. Tapasztalatok és visszajelzések alapján létrejött az Aviva módszer gyakorlatsora.

Ez a metódus nemcsak a menstruációval összefüggő panaszok enyhítését segítette elő, de a megtermékenyülést is, valamint több esetben elkerülhetővé váltak különböző nőgyógyászati műtétek, mint például a méh, [petefészkek]? eltávolítása.

 

 

Kapcsolódó szócikkek


A szócikkhez társított címkék:
Aviva-módszer , gyógytorna , menstruáció
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!