Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Befelé forduló mellbimbó esetén a bimbó nem emelkedik ki az emlőből, hanem teljesen lapos, illetve behúzódásként van jelen. Férfiaknál és nőknél is előfordul, már a születéskor is jelen levő elváltozás, mely az életkor előrehaladtával egyre jobban látszik.
 Befelé forduló mellbimbó
Ez elsősorban esztétikai problémát jelent, azonban könnyen gyulladásba kerül és gondot okozhat szoptatásnál. Ilyenkor a csecsemő csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudja megragadni szájával az emlőt, és így nem tud szopni. 
 
A befelé forduló bimbó lehet egy-, vagy kétoldali. Valódi befelé forduló bimbóról van szó, hogyha a bimbóudvart kétoldalról megnyomva sem emelkedik ki a bimbó. 
A mellbimbó befordulás oka elsősorban a rövidebb tejtermelő mirigy kivezető csövek, illetve az itt található kollagén rostok rövidsége, valamint a mellbimbó alatt lévő elégtelen szövetmennyiség.
Bizonyos gyakorlatokkal az enyhén befelé forduló bimbók helyzetén lehet javítani, egyes szakemberek szerint pedig a [terhesség]? alatti hormonváltozások hatására magától kiemelkedik a bimbó.
 
A befelé forduló mellbimbót kiemelhetjük ún. bimbókiemelő kagylóval. Ez egy szilikonból készített kagyló formájú edényke, mely a mellre helyezve nyomást fejt ki a bimbóudvarra, mintegy kifordítva a bimbót. Másik módszer a Hoffmann-technika. Ezt a gyakorlatot úgy végezzük, hogy a bimbót a hüvelyk-és mutatóujjunk közé vesszük, majd ujjainkat kifelé húzzuk.
 
Ezzel a mozdulattal nyújtható a bőr és a kisebb letapadások fellazíthatóak. Szoptatás alatt mellszívó használata is segíthet a bimbó kiemelésében.
 
A problémának sebészi ellátása is lehetséges, végezhető helyi érzéstelenítésben vagy altatásban, a befelé fordulás mértékének függvényében. A sebészeti beavatkozás következtében azonban sérülhetnek idegek, mely a terület érzéketlenségét okozhatja.
 


A szócikkhez társított címkék:
emlő , mell , mellbimbó
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!