Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Borsosmentaolaj eredete, származása:
A borsosmenta az ajakosvirágúak családjába tartozik. Kertben termeszthető, vadon nem fordul elő, évelő, mentolos ízű növény. Virágzó szárát évente többször lehet gyűjteni. Európában, Észak- és Dél-Amerikában, Egyiptomban és Indiában honos. Magyarországon több száz holdnyi területen termesztik.

Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:
A borsosmenta illóolaját virágzó hajtásaiból nyerik vízgőz-desztillációval. Az illóolaj színtelen, vagy enyhén zöldessárga színű, jellegzetes friss, mentaillatú.

Alkalmazásának egyik legfontosabb területe a különböző [emésztőrendszeri megbetegedések]? (epehólyag-bántalom, máj- és hasnyálmirigy elégtelenség, gyomor- és [bélgörcsök]?, fokozott bélgáz-képződés, fokozott bélingerlékenység). Fájdalomcsillapító, helyi érzéstelenítő, hűsítő és fertőtlenítő hatással bír. Torokgyulladás és fogínygyulladás esetén is jól alkalmazható öblögetőszerként. 
 

Olvasson bővebben a borsmentaolajról

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!