Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A botulinum toxin, ismert nevén botox, a Clostridium botulinum baktérium által termelt méreg, mely akár halált is okozhat. Mintegy 20 éve kezdte az orvostudomány gyógyszerként alkalmazni, kezdetben a kancsalság kezelésében.

 

Botox kezelésA Botox azonos a romlott húsban elszaporodó baktériummal, amely a botulizmus betegséget okozza.Tisztított, hőkezelt és ideg-izom ingervezetési hatására kalibrált kiszerelésben kerül forgalomba.

 

Pontosan a megfelelő mimikai izomba és megfelelő mennyiségben beadva 4-6 hónapos átmeneti időre gátolja az arcon a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmokat.

 

Túlzott alkalmazása a mimika csökkenését okozhatja.

 

Migrénes fejfájás és botox kezelés

Nem minden migrénes fejfájást szüntet meg a kezelés, de a temporális izomfeszüléssel járó tenziós fejfájásokat és egyes érgörcsökkel társult migrének teljesen megszűnhetnek.

 

A botox kezelés szövődményei

Nemcsak azok a bizonyos izmok bénulhatnak, melyek kontrakciója a ráncot okozza, hanem a környező arcizmok átmeneti bénulása is bekövetkezhet. Az egyik leglátványosabb és leggyakoribb szövődmény a felső szemhéj átmeneti bénulása, ilyenkor a szemhéj petyhüdten lóg.

Az injekció helyén bevérzés, helyi szövet reakció is bekövetkezhet, valamint fejfájást is leírtak mint lehetséges komplikációt.

A botox kezeléshez kapcsolódó szócikkek


Bőratrófia
Lihenifikáció
Bőrbiopszia
Bevérzett szem


A szócikkhez társított címkék:
botox , plasztikai sebészet
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!