Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Buda Béla (szül.: Budapest, 1939. április 2.) magyar orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, addiktológus.   Dr. Buda Béla - orvos, pszichoterapeuta, addiktológus

  • A budapesti Madách Imre Gimnáziumban végezte középiskolai tanulmányait.
  • Az Orvostudományi Egyetemen szerzett pszichoterápiai diplomát.
  • 1993 és 2001 között a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének általános és klinikai igazgatóhelyettese és ambulanciavezetõje volt, az orvosi antropológia és a kommunikáció részleg vezetõje.
  • 1998-tól vezeti a Károli Gáspár Református Egyetem BTK Kommunikáció Tanszékét, jelenleg egyetemi tanárként ez a fõállása.
  • Mellékállásban tudományos igazgató a Nemzeti Drogmegelõzési Intézetben és az Erasmus Közéleti Kommunikációs Intézetben, valamint az Országos Alkohológiai Intézet igazgatója.
  • Több szaklap fõszerkesztõje (Pszichoterápia, Szenvedélybetegségek stb.), valamint több mint 70 könyvet írt vagy szerkesztett többek között a pszichoterápia, a szexológia, az addiktológia, a szuicidológia, a kommunikációelmélet, a szociálpszichológia, a szervezetelmélet, az egészségpromóció, a mentálhigiéné, a krízisellátás és az önsegítés illetve a devianciakutatás területén.
  • Fõ szakterülete a kommunikáció-elmélet, kommunikáció-kutatás, fõleg a személyközi kommunikációs folyamatok érdeklik, és ezek szerepe a kapcsolatok szervezõdésében, a személyiség funkciózavaraiban, és fõleg a pszichológiai zavarok és problémák pszichológiai és pszichoszociális segítésében és terápiájában, ill. foglalkozik a prevenció és az egészségpromóció kommunikációs vonatkozásaival.
  • A 2000-es évek elején a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola szenátusának tagja.

 

Kapcsolódó szócikkek

 

 

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!