Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az olaj eredete, származása:

A mandulafa a rózsafélék családjába tartozik. Fás szárú növény. Levelei hosszúkásak, lándzsásak; virága rózsaszín vagy fehér. Termése csonthéjas, tojásdad alakú, világos barna színű. Forró nyarú években augusztusban, hidegebb években októberben érik. Mediterrán éghajlatú területeken, lomberdőkben fordul elő. Őshazája Ázsia.

Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:

A halványsárga, szagtalan olajat a mandula magjából nyerik.

Bőrápoló kozmetikai készítményként és masszázsolajként minden bőrtípusra ajánlott. Rendszeres használatával a bőr puha és bársonyos lesz. Nagy molekuláinak köszönhetően a nehéz olajok közé tartozik. Hosszantartó masszázshoz használják, mivel nem szívódik be mélyen a bőrbe, hanem a felső hámréteget védi meg a külső hatásoktól. Kitűnő bőrtápláló, puhítja a sarok, talp vagy könyök felületén megkeményedett bőrt, visszaadja a rugalmasságát, táplálja a felületét, és lassítja az öregedést. Az édesmandulaolaj kis mennyiségben E-vitamint is tartalmaz. Fontos bázisolaja számos masszázsolajnak és kozmetikai készítménynek.

 

Illóolaj vásárlása

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!