Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Alkalmazható minden olyan állapotban, ami a bélgázok nagyfokú képződésével és felhalmozódásával jár, mint: felfúvódás, puffadás, nyomás és teltségérzet a has felső részében, fokozott levegőnyelés, ha a gyomorban vagy a belekben lévő gázok úgy fölnyomják a rekeszt, hogy az szívpanaszokat okoz, műtét utáni fokozott gázképződéskor, képalkotó diagnosztikus eljárások előkészítésére (hasüregi ultrahangos, illetve röntgenvizsgálat stb.). Hatóanyaga a szimetikon, ami csökkenti a béltartalomban lévõ, illetve az emésztõtraktus termelte nyálkába ágyazott gázbuborékok burkának felületi feszültségét, így azok megszűnését eredményezi. Az így felszabadult gázok vagy felszívódnak, vagy a perisztaltikával távoznak.
Az Espumisan gyöngy kapszula szedésével kapcsolatos mellékhatást eddig nem észleltek. Valamelyik összetevő iránti túlérzékenység ritkán azonban előfordulhat. Iskoláskorú gyermekeknél is alkalmazható. Ugyanezzel a hatóanyaggal emulzió is készül Espumisan L emulzió néven.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!