Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A fogágygyulladás olyan fogínygyulladás, amelynek során a fertőzés ráterjed a fogakat körülvevő kötőszövetre, nyálkahártyára és csontokra. RendszerintFogágygyulladás megelőzi, hogy rossz szájhigiénia miatt fogkő rakódik a fogakra. Ha nem kezelik, a fogak kilazulhatnak és kihullhatnak. Figyelmeztető jel a fogíny duzzanata, vörösesre-bíborszínűre változása és feszülése, a fogkefe véressé válása, valamint a bűzös lehelet.

 

A csontszerkezet már az előtt károsodhat, hogy a betegségre fény derül, mert jobbára kis fájdalommal jár vagy fájdalmatlan. A kezelés a fogazat alapos megtisztításából, az esetleges hegszövet eltávolításából, illetve a károsodott csont helyrehozatalából áll. Súlyos esetben néhány fogat ki kell húzni, hogy a fertőzés terjedését meg lehessen akadályozni.

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!