Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A húgycsőgyulladás annak a vékony csőnek a betegsége, amelyen át a húgyhólyagból a külvilágba ürül a vizelet. Gyakran fordul elő a A húgyhólyag, prosztata, húgycső ábrájahúgyhólyag, a dülmirigy és a mellékhere gyulladásával együtt. A húgycső gyulladása lehet bakteriális eredetű, felfázás következménye, vagy húgyhólyaggyulladáshoz társulhat, de nemi úton terjedve, akár kankós (gonokokkuszos), akár nem gonokokkuszos gyulladás következhet be.

 

A húgycsőgyulladásra jellemző, hogy fájdalommal, égető érzéssel jár a vizelés, olyankor is gyakran vizelési inger támad, amikor alig van vizelet a húgyhólyagban, s a húgycsőből sűrű, sárga vagy híg, fehér váladék ürül.

 

A váladék tenyésztése rendszerint feltárja, hogy milyen baktérium keltette a fertőzést. Ez megkönnyíti a diagnosztikát, milyen antibiotikumot kapjon a beteg. Erre szükség is van, mert a húgycsőgyulladás a férfiak húgycsövének hegesedését és [szűkület]?ét idézheti elő.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!