Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A jóga javítja az egészséget, segít a jó közérzet megteremtésében, a relaxációban, és az életminőség javulását is elősegíti. A jóga Indiában fejlődött ki, a hinduizmus és a buddhizmus közelségéből. A gyakorlott jógázók elérhetik a számádhit, azaz az eksztatikus élménnyel járó elmélyült meditáció állapotát, amikor a tudat „megszűnik” és „megtapasztalja az egyesülés örömét”. A jóga művelőjét jóginak (szanszkritül a férfiakat joginnak, a nőket jogininek) nevezik. A jóga a testre és a lélekre is jótékony hatással van, eszerint megkülönböztetünk testi és szellemi jógát.


A jóga típusai (a teljesség igénye nélkül):

  • Hatha jóga
  • Bhakti jóga
  • Karma jóga
  • Dzsnyána jóga
  • Rádzsa jóga
  • egyéb jógaváltozatok: mantra jóga, anahata jóga, tantra jóga, tibeti jóga, krija jóga, nitja jóga, maha jóga, rádzsa jóga, bikram jóga, astanga jóga, kundalini jóga, hot jóga, wellness jóga, stb.
  • A jóga nem csak az egészségmegőrzésben segít, hanem olyan betegségek kezelésében is, amelynek a stressz vagy a nagy fizikai, lelki terhelés a kiváltó oka.

     


A szócikkhez társított címkék:
jóga , jóga gyakorlatok , jógai rányzatok

Érdekel a jóga?

Tudj meg mindent a jóga gyakorlatokról, jóga irányzatokról a Jógapédián, az online jóga lexikonban! Megtalálod, hol vannak jógastúdiók Magyarországon, és milyen jógatanfolyamok érhetőek el. Jógáról kezdőknek, haladóknak és profiknak!

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!