Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A szemünk és látásunk fejlődése 6-7 éves korunkig tart. Ha a látásproblémával rendelkező gyermekeket ennyi idős korukra megfelelően kezelnék, kevesebb szemüvegre lenne szükség.
 

Gyermekek látásproblémáinak jelei:

  • kancsalság
  • könnyező szemek,
  • duzzadt, hámló szemhéjszél
  • közel tartja a tárgyakat a szeméhez
  • hunyorog

A látásvizsgálat segít eldönteni, hogy az Ön látása igényel-e korrekciót, változott -e a látásélessége. Léteznek már on-line látásvizsgálatok, ami nem helyettesíti a szakorvos által végzett szemvizsgálatot, de tájékoztató jelleggel bír látásunkról.
 

A szemész megvizsgálja szemünk látásteljesítményét, szemészeti megbetegedésünk.  Látássérült az, akinek a látássérülése legalább 67%-os, súlyosabb formája a vakság, enyhébb pedig a gyengén látás.

Egy szemvizsgálat 15-20 percet vesz igénybe, és teljesen fájdalommentes. Két részből áll: objektív és szubjektív szemvizsgálat.

  • Az objektív szemvizsgálat objektíven adja meg a fénytörés hibájából származó dioptria adatokat, nem veszi figyelembe az előző szemüvegünk. A vizsgálatot számítógéppel vezérelt automata refraktométerrel végzik.
  • A szubjektív szemvizsgálat  figyelembe veszi az objektív vizsgálat eredményét, és a páciens kipróbálhatja, hoyg melyik dioptriával a legkomfortosabb a látása.
     

Az eredményes tanulás érdekében vigyük el gyermekünk szemvizsgálatra, mivel az iskolai információ 80%át szemen keresztül szerzi meg a gyermek.
 

Kapcsolódó szócikkekA szócikkhez társított címkék:
szem
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!