Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Levendulaolaj eredete, származása:
A Földközi-tenger mellékéről származó, az ajakosvirágúak családjába tartozó félcserje. Kékeslila vagy mély lila virága kellemes, üde illatú.

Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:
Illóolajat a keskenylevelű, francia vagy valódi levendula frissen vágott virágzó ágvégeiből nyerik, vízgőz-desztillációval.
A levendulaolaj az aromaterápia gyöngyszeme, egyike a legsokoldalúbban felhasznált illóolajoknak. Azon kevés illóolaj egyike, ami hígítatlanul is bőrre kenhető.

Gyulladáscsökkentő, antimikrobiális tulajdonságának köszönhetően elősegíti a [seb]?ek gyors és hegesedés nélküli gyógyulását. Fertőtlenítő hatása miatt pattanások, fertőzések, [csípés]?ek kezelésére használják. Kisebb égési sérüléseket, leforrázott helyeket bekenve vele csökkenti a fájdalmat, az elfertőződés veszélyét, gyorsítja a gyógyulás folyamatát.


[Mozgásszervi]? és menstruációs problémák csillapítására, [görcsoldás]?ra használható.
Az illóolaj nyugtató, feszültséget és depressziós hangulatot mérséklő, segít megteremteni a lelki egyensúlyt. Alvászavarok, szorongás és idegesség esetén aromalámpából párologtassunk levendulaolajat.


Hurut, arcüreg-gyulladás, hörghurut és általános megfázások esetén jó inhaláló szer. Fülpanaszoknál is alkalmazhatjuk, egy vattadarabra csöpögtetve helyezzük egy éjszakára a fülre. Migrénnél és fejfájásnál kenjük be vele a halántékunkat.
 

Olvasson még többet a levendulaolaj hatásairól.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!