Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A mikroorganizmus szabad szemmel nem látható, parányi élőlény. A szervezetben előforduló baktériumok, vírusok és gombák mind mikroorganizmusok, amelyek tudományos vizsgálatával a [mikrobiológia]? foglalkozik.  

 

Az emésztőcsatornában, a beleinkben élő mikroorganizmusok javarésze a bevitt táplálékkal kerül a szervezetünkbe. A rossz minőségű vagy fertőzött ételek, a túlzott cukor- illetve alkoholfogyasztás, az antibiotikumok, illetve a vegyszerek a [bélflóra]? egyensúlyának felborulásához vezet, ami azt jelenti, hogy bizonyos baktériumfajták súlya csökken, míg más élőlényeké viszont megnő, a sérülékeny bélflóra pedig a továbbiakban nem tudja tevékenységét megfelelően ellátni. A bélflóra harmóniáját a legkönnyebben [probiotikum]?okkal tudjuk megteremteni. A probiotikumokat az élelmiszereink közül a tej, savanyított tejtermékek, érlelt sajtok, az élőflórás joghurtok, húsáruk tartalmazzák.

 

 

Escherichia coli baktériumok 10 000-szeres nagyításban

(melegvérűek tápcsatornájának alsó szakaszában él)

 

 

A bélflóra részt vesz a méregtelenítésben, az itt élő több trillió mikroorganizmus gátolja a veszélyes baktériumok megtelepedését és elszaporodását, valamint a gyulladást keltő anyagok termelődését. Minthogy a bélflóra természetes antigének sokaságaként kiemelt szerepet játszik az immunrendszerünk működésében is, egyensúlyának felborulása allergiára hajlamosít. Ezért különösen fontos, hogy a bélflóra egyensúlya megmaradjon, felborulása esetén pedig mihamarabb helyreálljon.

 

 

 

 

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!