Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A pszichológiában az alacsony önértékelésű emberekre használják a Napóleon szindróma kifejezést. Pszichológusok szerint a megfelelő magasságot az emberek a jó egészséggel párosítják, így a nők azért választják őket, mert a gyermekeik így jobb géneket örökölhetnek.

 

 Átlagmagasság

2007-ben az University of Central Lancashire kutatása szerint a Napóleon komplexus (miszerint az alacsony férfiak agresszívabbak, és uralkodni szeretnének a tőlük magasabbakon) nagy valószínűséggel csak mítosz.

 

Ennek a kutatásnak ellentmond az a holland tanulmány, mely szerint az alacsonyabb férfiak sokkal irigyebbek, mint a magasak. Szociológiai tanulmányok kimutatták, hogy a magassággal számtalan előny jár. Ide tartozik többek között, hogy könnyebben létesítenek például a lányokkal is kapcsolatot, hiszen ők is általában a magas, férfias fiúkra buknak.

 

A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy azok a férfiak és nők, akik nem tartoznak a társadalom által "ideálisnak" tartott magasságba, elbizonytalanodnak.

 

Kapcsolódó szócikkekA szócikkhez társított címkék:
komplexus
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!