Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Illóolaj eredete, származása:
A citromfélék családjába tartozó, örökzöld, bőrszerű levelű fás növény. Mutatós örökzöld bokorrá vagy fává fejlődik. Alma nagyságú, narancssárga héjú, gerezdes, illatos, lédús gyümölcséért termesztik. A mediterrán éghajlatú területeken, Távol-Keleten őshonos, napjainkban Dél-Európában, Dél-Amerikában, Észak-Afrikában termesztik.

Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:
A narancs héjából nyernek illóolajat, préseléssel.

A narancsolajjal illatosított fürdő nyugtat, jó közérzetet teremt, nagyon jó depresszió és [levertség]? esetén. Aromalámpában párologtatva illata kiváló hangulatjavító.
Antimikrobiális hatása miatt enyhébb bakteriális eredetű [bőrpanaszok]?, valamint fog- és szájüregi fertőzések mérséklésére használható. Megfelelő összetételekben alkalmazva jótékony hatással van a száraz, ráncos, erősen igénybevett, repedezett bőrre.

 

Bővebben itt olvashat a narancsolaj hatásairól.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!