Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az ondóvezeték vastag falú, izmos cső, amely a herezacskónak a here feletti puha részén tapintható. Ezt a vezetéket a hereverőér, az azt ondovezetekkörülvevő indaszerű visszeres fonat, valamint nyirokerek és vegetatív ideg kísér. Ezekből az izomrostokkal és kötőszöveti rétegekkel körülvett elemekből alakul ki az ondózsinór, amely a szeméremcsonti dudorig felfelé halad, ott átbújik a lágyékcsatornán, s miközben elveszti a burkait, éles fordulat után a medence üregébe jut. Innen lefelé az ondóvezeték, s a dülmirigybe hátulról benyomuló tágult része egyesül az ondóhólyag kivezető csövével.

 

Hidegben az ondózsinór izomnyalábjai  felfelé húzzák a herét, hogy optimális maradjon a hőmérséklete a hímivarsejtek képzéséhez. Az indaszerű visszeres fonatból alakul ki a herevisszér, amely a jobb oldalon közvetlenül az alsó üres visszérbe, míg a bal oldalon a vesevisszérbe torkollik.


A szócikkhez társított címkék:
ejakuláció , here , Herefájdalom , hererák , herezacskó , magömlés
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!