Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Úgy kell alkalmazni, hogy a szer lehető legnagyobb felszínen fejthesse ki hatását. Ez csak akkor történik meg, ha egyrészt váladékmentes a nyálkahártya felszíne, másrészt megfelelő a fejtartás. A cseppentés előtt alaposan ki kell fújni az orrot, ill. gyermekeknél orrszívót célszerű alkalmazni. Tapadós, nagymennyiségű váladék eltávolítását megkönnyítik az élettani sóoldattal történő orrmosás. A megfelelő fejtartás akkor érhető el, ha a beteg az oldalt, vagy hanyattfekvésben lelógatja a fejét. A nyálkahártyaduzzanatot lohasztó orrcseppet csak néhány napig, legfeljebb 1 hétig szabad használni, a hozzászokás veszélye miatt. A rendszeres orrcsepp-használat során idült nyálkahártya-gyulladás alakul ki, mely tartósan gátolt orrlégzéssel jár. Mindig az életkornak megfelelő mennyiségű hatóanyagot tartalmazó orrcseppet kell használni. Ugyanazt a fajta orrcseppet többféle kiszerelésben forgalmazzák: felnőttnek, gyermeknek és csecsemőnek.
A lokális orr-oedema-csökkentő, recept nélkül kapható orrcseppeket sem szabad korlátlan mennyiségben használni, mert az orrnyálkahártya felszínéről felszívódnak, és hatással vannak az erekre, keringésre. Különösen óvatosan kell alkalmazni csecsemőkorban, terhességben sem ajánlott.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!