Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A menstruációt megelőző időszakban a nők többségénél kifejezett szorongás és depresszió jelenik meg, azok jellegzetes tüneteivel, mint például az érdeklődés csökkenése, koncentrációs zavarok, fáradékonyság, levertség, alvászavarok. A menstruáció első napjaiban a tünetek enyhülni kezdenek, s a menstruációt követő hétre teljesen megszűnnek.
Számos nő nemcsak keresőképtelenné, hanem szinte a szó szoros értelmében életképtelenné válik néhány napra havonta, egyesek közülük ilyenkor öngyilkossági gondolatokkal küzdenek - tehát náluk adottak a betegség kritériumai: a szenvedés és az alkalmazkodás/teljesítmény csökkenése.
E hangulati állapot gyakran eredményez szövődményeket hasonlóan a többi szorongással és depresszióval járó kórképhez, gyakori az öngyógyítás alkohollal és nem rendeltetésszerűen használ gyógyszerekkel.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!