Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Magyar nevén fűrészes törpepálma, a fűrészpálma (Serenoa repens) gyümölcsének kivonata. Az Amerikai Egyesült Államok délkeleti részén Floridában, Dél-Karolinában, Louisianában és Mexikóban őshonos.

saw palmetto


Segíti a szexuális funkciók működését, fokozhatja a vizeletürítést és csökkentheti az éjjeli vizelés gyakoriságát. Mérsékeli a prosztata mirigy túlnövésével kapcsolatos kellemetlenségeket. Továbbá nyugtató, hangulatjavító és idegrendszer-erősítő hatása is van. Nőknél a javuló menstruációs ciklus, férfiaknál pedig a húgyúti funkciók javulása tapasztalható alkalmazásakor.

 

Fontos, hogy a fűrészpálma anti-ösztrogén és anti-androgén hatással is rendelkezik gyulladásgátló tulajdonságai mellett. A fűrészpálma tehát egyike a természet legjobb és legbiztonságosabb gyógyszerének - férfiak számára, mely növeli a férfierőt és a vitalitást.

 

Esetleges mellékhatása lehet enyhe emésztőszervi irritáció, amely pár nappal később magától is megoldódik.

 

A fűrészpálma hozzájárul az egészséges libidó fenntartásához, hiszen serkenti a prosztata egészséges biokémiai folyamatait.

 

Természetes „köptetőként” is működik, így segít szétdarabolni és eltávolítani a felgyülemlett nyálkát a tüdőből.

 

A pajzsmirigy elégtelenséggel küzdők számára is reményt keltő gyógynövény lehet.

 

Bizonyos női hormonok termelését elősegítheti, ami végső soron a mell megnövekedését és az anyatej termelését segítheti elő szoptatós anyák esetében. Ugyancsak használják a menstruációs fájdalmak csökkentésére, a ciklusok beállítására és a medencegyulladás kezelésére. Segíti az ovulációt, így csökkenti a terméketlenséget.

 

Segít szabályozni az extra tesztoszteront, így megóvja a prosztatát a megnagyobbodástól. Ugyancsak segíthet a húgyhólyag szabályozásában azzal, hogy elősegíti a vizelet áramlását és csökkenti a feszültség érzését.

 

A fűrészpálma hasznos lehet a következő esetekben:

 • Jóindulatú prosztata-megnagyobbodás
 • Alacsony libidó
 • Húgyúti problémák, főleg férfiaknál
 • Congestio (vértolulás)
 • Köhögés
 • Asztma
 • Bronchitis
 • Menstruációs fájdalmak
 • Medencegyulladás
 • Sterilitás.
   


A szócikkhez társított címkék:
gyógynövény
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!