Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A strandon számtalan betegség elkapható, hiszen a közös helyiségekben, medencékben, zuhanyzókban a vírusok, baktériumok és gombák jól érzik magukat. Amennyiben a testünket védő hámréteg kiszárad, vagy a vízben felázik, akkor a kórokozóknak könnyebb támadási felületet biztosít.
 

Gyakori strandbetegségek:

 

  • Leggyakoribb strandi betegségek közé tartozik a talpi szemölcs, mely jellemzően főként uszodákban jelentkezik. A futószemölcs, mely kézháton, esetleg homlokon fordul elő.  Ezeknek kezelése helyi érzéstelenítés után történik. Egy éles kanál segítségével, vagy elektromos készülékkel történő égetéssel távolítják el.

 

  • Gyakori a bőrgomba kialakulása, mely főleg a lábujjak közeiben és a talpon jelentkezik, jellemzően hámlással, viszketéssel és kipirosodással jár. Standbetegség a vaginális gomba is. A bőséges, fehér váladékozást okozó gombát gyógyszeres kezeléssel, hüvelykúpok, vagy tabletták felhelyezésével szüntethetik meg.

 

  • Gyakori a strandbetegség a szem- és fülgyulladás is.

 

  • Súlyosabb strandbetegségek közé sorolhatjuk a Staphilococcus-t, mely egy veszélyes baktérium és súlyos bőrbetegséget okozhat, de általánosabb a női hüvely Staphilococcus okozta bakteriális fertőzése. A kórokozó okozhat kellemetlen és fájdalmakkal járó húgyúti fertőzést is.

 

  • A Papilloma vírus is elkapható a strandon, bár jellemzően nemi úton terjed. Jellemző tünete nincs.

 

  • Gyakori kórokozó a Coli baktérium, mely hasmenést, hányást okoz. Nőknél alsó húgyúti fertőzéseket is okozhat, mely antibiotikumos kezeléssel gyógyítható. Főbb tünetei a fájdalmas vizelés, szúró, égő fájdalom, állandó vizelési inger és a vérrel pettyezet vizelet.


 

Szinte mindegyik betegségnél a legfontosabb a megelőzés. Immunrendszerünk erősítésével és bizonyos óvintézkedések betartásával megelőzhetőek a fent említett kellemetlenségek.

 


A szócikkhez társított címkék:
Baktérium , betegség , strand , vírus
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!