Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A visszérgyulladás a vénák falának gyulladásos megbetegedése. A véna környéke kivörösödik, forró, érzékeny, és kemény duzzanat alakul ki felette. A beteg általános állapota is rosszabodhat.Visszérgyulladás - a vénák falának gyulladásos megbetegedése

 

A visszérgyulladás kialakulásának okai:

A visszérgyulladás általában a felületi vénákat érinti. A kitágult, kanyargós rugalmatlan falú vénákban megnőhet a vérrrögképződés esélye is, amely a terhessékor, illetve a kombinált fogamzásgátló tablettát szedő nőknél nagyobb rizikót jelent. Ilyen esetben vérrög alakulhat ki az érben. A visszérgyulladást fertőzés, sérülés, valamilyen alapbetegség vagy intravénás injekció is okozhatja. A gyulladás többször is kiújulhat.

 

A visszérgyulladás kezelése:

A kezelés célja egyrészt a kiváltó ok megszüntetése, másrészt a tünetek enyhítése pihentetéssel, az érintett testrész felpolcolásával, valamint keringésjavító és gyulladáscsökkentő gyógyszerek alkalmazásával. Súlyos esetben a véna maradandó károsodást szenvedhet.

 


A szócikkhez társított címkék:
gyulladás , visszér
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!