Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az anális szex alatt gyakran azt érthetjük hogy a pénisz behatol a végbélnyílásba. A végbél záróizmai behatolások következtében folyamatosan lazábbá válnak, így idővel funkciójukat sem tudják megfelelően ellátni. De más veszélyek is rejtőznek az anális szexben.

 

Az anális szex veszélyei

 Herpesz a nemi szerveken
    A herpesz genitális a nemi szervek, a végbélnyílás körüli bőr és a környező területek nemi úton terjedő betegsége, amelyet a herpesz szimplex vírus okoz. Részletesen a herpes genitalisról >>

Az anális szex alapvetően két fő veszélyt rejt magában. Az egyik a különböző fertőzések kockázata, mivel a végbélben számos mikroorganizmus található, valamint a különböző vírusok és egyéb kórokozók a közösülés során keletkező apró nyálkahártya sérüléseken keresztül könnyen bejuthatnak a szervezetbe. A másik fő veszély a végbél mechanikai sérülése, a kisebb bevérzésektől a végbélnyílás berepedéséig. 

Az anális szex során előforduló főbb fertőzések:

  • Hummán immundeficiencia vírus - HIV
  • Humán papilloma vírus HPV: A HPV daganatkeltő hatása ugyanúgy érvényesül a végbélben, mint a méhnyak esetében, így anális rákot okozhat.
  • Egyéb bakteriális és virális fertőzések, pl. hepatitisz A, hepatatisz Bhepatitisz C, herpeszfertőzés, Escherichia coli fertőzések

Ezek megelőzésére a gumióvszer alkalmas, így használata indokolt, különösen a homoszexuális férfiak körében.

 


A szócikkhez társított címkék:
anális szex
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!