Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A belsőfül-gyulladás esetén rendszerint a belső fülben levő, folyadékkal teli félkörös ívjáratok betegszenek meg, amelyek testhelyzeteket és mozgásokat érzékelnek, s így közreműködnek abban, hogy az agy az egyensúlyt fenntartsa. E betegséget általában vírus okozza, de [bakteriális]? eredetű is lehet. Ilyenkor a középfül- vagy az agyhártyagyulladást keltő baktériumok átterjedhetnek a középfülre.

 

A belsőfül-gyulladás jellegzetes tünete a forgó érzés és a szédülés, különösen a fej mozgásakor, továbbá az egyensúlyvesztés, a hányinger, a hányás és néha az átmeneti süketség meg a fülcsengés.

 

A vírusos belsőfül-gyulladást hányinger (vagy tengeribetegség) elleni gyógyszerrel és ágynyugalommal kezelik. A gyógyulása hetekig tarthat.

 

A bakteriális belsőfül-gyulladás gyógyítása antibiotikummal történik. Ha a betegség súlyos középfülgyulladáshoz társul, szükségessé válhat a gennyes váladék műtéti eltávolítása. 

 

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!