Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Bergamottolaj eredete, származása:
A bergamott Olaszországban (Szicíliában ás Kalabriában), Elefántcsontparton, Guineában és Brazíliában honos narancsfajta. Kesernyésebb illatú, mint a citrom, könnyű, friss fafajta.


Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:
Az illóolajat a bergamottfa érett vagy éretlen terméséből többnyire préseléssel (majd ezt követően szűréssel és centrifugálással) nyerik ki. A gyümölcs héjából hideg sajtolással állítanak elő illóolajat, emellett vízgőz-desztillációval is előállítható.
Az illóolaj színe zöld vagy zöldessárga, kellemes, friss gyümölcsre emlékeztető illatú.
A préseléssel kinyert illóolaj főbb alkotórészei a linalil-acetát és a linalool.

Illata élénkítő, antidepresszáns hatású. Használata szorongás és alvászavarok esetén egyaránt ajánlott. Párologtatva és aromás fürdőbe téve jó hatással van a lelkünkre. Erősíti a szellemi erőt, koncentrációt, és segít a hosszú távú fizikai megterhelés esetén. Használata légúti problémáknál is javasolható.


Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt használják krémekben, lemosókban sebekre, pattanásokra. Kiválóan alkalmas zsíros bőr ápolására, pattanások ecsetelésére. Herpesz, fog- és szájápolás esetén öblögessünk bergamottolajos vízzel.
 

Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatásáról bővebben itt olvashat.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!