Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


A folyamatos nedvesség – meleg, erősen párás környezet – hatására a bőr felázik és kidörzsölődik. Ilyen hatás lép fel egyes testtájékokon is, amelyek nem jutnak kellő levegőhöz, például a lábujjak köze, a fartájék, a hónalj, az ágyék, valamint az emlők alatt.

A nedves bőrfelszínen könnyen bejutnak a szervezetbe a különböző kórokozók, főleg a [gombá]?k és a baktériumok számára kedvező táptalaj. Ilyen testtájékokon szárító hatású szereket célszerű alkalmazni. Például hintőport, amely magába szívja a bőrfelszín nedvességét. A hintőporok többségének alapanyaga a talkum. Egyes hintőporok kukoricakeményítőt tartalmaznak, ugyan ezek is kiváló szárító hatásúak, de elősegítik a bőrgombák szaporodását.

A csecsemők hintőporait kukoricakeményítőből készítik, mert belégzés esetén kevesebb kockázattal jár, mint a talkum. Az alumíniumsókat tartalmazó oldatok szintén szárító tulajdonsággal rendelkeznek.


A szócikkhez társított címkék:
bőr , bőrszárítók
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!