Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

 

Az alternatív gyógymódokra használatos angol kifejezés - Complementary and Alternative Medicine - nálunk is egyre terjedő rövidítése. A hagyományos orvosi terápiák mellett kiegészítő (komplementer) vagy helyett (alternatív) alkalmazott gyógymódok.
Az orvosi standard terápiák - az orvostudomány jelnlegi álláspontja szerint - hosszú és tudományosan ellenőrzött kutatási folyamatokon esnek át. Ez a többszörös ellenőrzés, valamint tudományos bizonyítás támasztja alá a komplementer, illetve alternatív gyógymódokat. Ilyen nem alátámasztott komplementer gyógymódok közé sorolhatók például a nagy dózisú vitaminok szedése, a különböző hatású étrend-kiegészítők, vagy a gyógynövények azon csoportja, amelyeket gyógyászati célból még nem vizsgáltak be.

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!