Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Egyes táplálékkiegészítő cégek szerint hatékony szteroid helyettesítő, de erről megoszlanak a vélemények. Erősebb, mint a prohormonok. Növényi kivonatokból áll, nem ismert mellékhatása. Hatásossága állítólag egyenértékű a doppingszerek használatával, viszont ezt még nem bizonyították.


 Anabolikus szteroidok
    Az anabolikus – beépítő és raktározó – hatást mutató szteroid gyógyszerkészítmények gyűjtőneve. Az anabolikus anyagok serkentik a fehérjeszintézist, erősítő hatásúak, elősegítik a fehérjék tárolását, gátolják a fehérjeveszteséget. Az anabolikus szteroidok mellékhatásai >>
Az ecdysteron egy növényi szteroid. Az ecdysteroidok a rovar és növényvilágból származnak, és valójában már évek óta alkalmazzák a sportolók teljesítményének fokozására.

 

Az ecdysteroid nincs még a doppinglistákon a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kiadványai alapján.

 

Kis mennyiségben a táplálékkal jut be az emberi szerverezetbe, és elméletileg több kedvező élettani hatást okoz e hormon hatástani funkcióját tekintve, miközben káros mellékhatása nincs – a valódi szteroidokkal ellentétben.

 

Nagyobb mennyiségben, néhány növényfajban találhatóak meg. A beszámolók szerint ecdysone 30 mg mennyiségtől kezdve nagyon hatékony az emberi szervezetben.

Az ecdysteron kémiai felépítése 

Számos ecdysteroid vegyület létezik a természetben, melyek az emlősök, tehát az ember számára hatástalan és nem értékes anyagok. A sportolók beszámolói alapján az ecdcysteroidok közül kizárólag a beta ecdysteron és a turkesteron anyagok bizonyultak hatásosnak.

 

Az ecdysteroid vegyületek hatását hitles vizsgálatatok eddig nem támasztották alá.

 
 

Kapcsolódó szócikkekA szócikkhez társított címkék:
doppingszer , prohormon , szteroid
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!