Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A női hormonális ciklus hatására a serdülőkortól kezdve megváltozik a hüvelyflóra, és kialakul a felnőttekre jellemző összetétele. Az intim testrészek védelméről a szervezet természetes módon gondoskodik.

 

A hüvelyben lévő bacillusok a hüvelyhámhoz tapadnak, és a hüvelyhám által termelt cukorból tejsavatat, valamint hidrogénperoxidot  állítanak elő. Ez azt jelenti, hogy normális esetben a hüvely egy savköpennyel gondoskodik az állandó savas kémhatásának megőrzéséről. Ez a folyamat segít megakadályozni, hogy a hüvelyben a kórokozók elszaporodjanak, és hüvelyfertőzés alakuljon ki.

 

A savköpeny épsége ezért alapvető fontosságú. Ideális esetben a hüvely pH értéke 3,6 - 4,5 között van. Számos olyan tényező létezik, amely előidézheti a Döderlein flóra, illetve a savköpeny károsodását.

 

Hüvelyflóra helyreállítása

 

A hüvely normál flórájának a visszaállítására recept nélkül kapható gyógyhatású készítményeket lehet alkalmazni. A tejcukor- és tejsavtartalmú irrigáló oldatok, hüvelykúpok és tabletták mellett megjelentek a Lactobacillust tartalmazó szerek is.

 

Ezeket receptre adják ki, javasolt a hüvely regenerálásra hüvelygyulladás kezelése után alkalmazni. Fontos, hogy mivel baktériumokat tartalmaznak, ezeket a hüvelytablettákat hűtőben kell tartani.

 


A szócikkhez társított címkék:
hüvely
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!