Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az elektronikus cigarettát vagy e-cigarettát 2003-ban fejlesztették ki Kínában, Európában 2005-óta kapható Ruyan néven. Elektromos cigaretta - akkumulátorral működő cigaretta

Ez a fajta cigaretta akkumulátorral működik. A belsejében a nikotintartalmú folyadékot, liquidot, egy miniatűr porlasztó pumpa egy porlasztó cellába nyomja. A magas frekvenciás, ultrahangos vibrációs mezőben 0,5 µm-1, 5 µm ködszerű cseppekké mikroporlasztja a liquidet, majd ezeket a cseppeket a belégzéskor létrejövő légáramlat szétszórja, és pára keletkezik, ami a cigaretta füstjére hasonlít. A mikroporlasztás előtt felmelegíti a folyadékot, ezzel csökkentve a felületi feszültségét, így könnyebb porlasztani.

Az elektromos cigaretta szimulálja a mindennapi cigaretta füstjét és hőmérsékletét is, ezzel segít felfrissülni, kielégíti a vidámság érzetünk, biztosítja a lélektanilag megszokott függőségünk.

Az elektromos cigaretta úgy viselkedik, mint a hagyományos cigaretták, csak egészségesebb, nem tartalmaz szén-monoxidot, nitrogén-dioxidot, hidrogén-cianidot, savat, arzént, ólomot, higanyt, és a körülöttünk levőket is kíméli.

Megtévesztő lenne ráragasztani az ”egészséges” jelzőt, mert nikotint tartalmaz, ami a szervezetre káros, függőséget okozó méreg, és a rovarirtó szerek alapanyaga is. Léteznek már olyan elektromos cigaretták, amiket nikotinmentes folyadékkal töltenek meg, így sokkal egészségesebb.
 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!