Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az emlővizsgálat (mammográfia) egy olyan vizsgálat, amely során a röntgenfelvételtől eltérő fizikai paraméterekkel és technikával készül az esetleges betegségeket, eltéréseket feltáró kép az emlőről. A rövid, pár perces vizsgálat kimutatja, hogy nincs-e daganat vagy bármilyen elváltozás az emlő különböző rétegeiben és környékén. A vizsgálatot leginkább a menstruáció utáni napokban érdemes elvégezni, hiszen akkor felpuhultabb az emlőállomány, és tapintással is könnyebb érzékelni az elváltozásokat.

 

A korábbi kellemetlen, mellösszepréseléssel járó vizsgálat helyett, ma már sokkal modernebb képalkotó eszközök is elérhetők, mint pl. az ún. mammoszkóp, melynek előnye, hogy pontosabb képet adva csökkentheti a téves diagnózisok számát.

 

Az emlővizsgálatot ajánlott havonta elvégezni, a módszer nőgyógyász segítségével megtanulható, és otthon is elvégezhető. Egészsége megőrzése érdekében forduljon szakemberhez!


A szócikkhez társított címkék:
emlővizsgálat
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!