Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


1.  Csak az OGYI által egyenértékűnek minősített készítmények helyettesíthetők egymással.
2.  Ha az orvos nem zárja ki a helyettesíthetőséget, a gyógyszerész köteles a kedvezőbb térítési díjú, a beteg számára legolcsóbb készítményt felajánlani.
3.  Az orvos letilthatja a helyettesítést, ha a beteggel ezt egyeztette és a dokumentációban indokolta, ill. a vényen feltüntette „a beteggel egyeztetve”.
4.  Egymással helyettesíthetők (a gyógyszertár készletében lévő gyógyszerek közül) az OGYI által meghatározott, azonos hatóanyagú, hatáserősségű és gyógyszerformájú készítmények.
5.  A gyógyszerész az előírt hatáserősséget adja ki.
6.  Az eltérő kiszerelésben forgalmazott gyógyszerek közül a helyettesítő gyógyszert oly módon kell kiszolgáltatni, hogy az biztosítsa a beteg gyógyszerszükségletét arra a terápiás időszakra, amelyre az orvos a gyógyszert rendelte.
7.  A kiadáskor a vényen fel kell tüntetni a kiszolgáltatott gyógyszer nevét, hatáserősségét, kiszerelését, mennyiségét, esetlegesen megváltozott adagolását.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!