Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Az alkalmazás helye szerint lehetnek külsőleg, a bőr felszínén alkalmazható krémek, gélek, folyadékok stb., vagy belsőleg ható szerek. A külsőleg alkalmazott gyulladáscsökkentők a bőrbe masszírozva eljutnak a mélyebb területekre és ott fejtik ki hatásukat.

 

 

 

Elsősorban ízületeknél, illetve a deréktájon hatásosak, mert ezeken a testrészeken a fájdalmas ízületek közvetlenül a bőr felszíne alatt helyezkednek el. A belsőleg alkalmazott gyulladáscsökkentők általában több területre kiterjedő, illetve hosszantartó vagy krónikus gyulladásos megbetegedésekben alkalmazzák. Ezek erős hatású gyógyszerek, alkalmazásuk orvosi javaslatra történik.

 

A gyulladáscsökkentők három fő típusa: egyes fájdalomcsillapítók (pl. aszpirin, Kalmopyrin, Rubophen), kortikoszteroidok (pl. Prednisolon) és a nem szteroid gyulladáscsökkentők (pl. Voltaren, Hotemin, Indometacinum). A kortikoszteroidok helyileg is hatásosak krémek, szemcsepp vagy fülcsepp formájában. Tartós használatuk csak kivételes esetekben indokolt.

 

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!