Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A halláskárosodás a leggyakoribb születési rendellenességek közé tartozik, ezért a szülést követő néhány napon belül elvégzik az újszülött hallásvizsgálatát.
 

A halláskárosodás hatással van a helyzet felismerési készségünkre,  befolyásolja a biztonságos közlekedést, akadályoz minket a munkavégzésben.
 

A hallásvizsgálat fájdalommentes, mindössze 20-30 percet vesz igénybe, audiológus szakember végzi. A jobb és bal fül légvezetését és csontvezetését értékeli, meghatározza a páciens hallásküszöbét. Az audiométerrel 125-8000 Hz-ig terjedő tartományban állít elő tiszta, felhangmentes hangot. A hang magassága fél vagy egész oktávonként változik, amit a páciens hangszigetelt helyiségben, fülre helyezett fülhallgató segítségével hall. Hol a jobb  hol a bal fülén halja a hangokat, amit kézemeléssel vagy gombnyomással jelez.
A normális hallásküszöb alatti értékek az adott frekvencián a halláscsökkenés mértékét mutatják.

 

Kapcsolódó szócikkekA szócikkhez társított címkék:
fül , hallás
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!