Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az immunglobulin készítmények emberi vérplazmából – a vér folyékony állományából – kivont fehérjéket tartalmaznak. A [vérkészítmény]?t különböző formában alkalmazzák.
Az intravénás immunglobulint általában immunbetegségek kezelésére alkalmazzák, olyan esetekben, amikor nem termelődik a szervezetben ellenanyag és azt mesterségesen kell a szervezetbe bejuttatni. Használják autoimmun és reumás betegségekesetén is.
Injekció formájában alkalmaznak immunglobulin készítményt (humán anti-D immunglobulin) például olyan terhességek esetében, amikor az anya Rh negatív, az apa pedig Rh-pozitív.  Ezzel megakadályozható, hogy az anya által termelt ellenanyag elpusztítsa a magzat vörösvérsejtjeit, ami súlyos következményekkel járhat. Vagy a tetanus immunglobulint fertőzések megelőzésére alkalmazzák olyan sérüléseknél, amelyeknél a seb földdel szennyeződött, ill. a már megtörtént fertőzés gyógyítására, ha a sérülés utáni 6-14. napon tetanusz-gyanús tünetek észlelhetők.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!