Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A johimbin az afrikai johimbe fa (Pausinystalia johimbe) fő alkaloidja. Hatóanyaga a johimbin hidroklorid, gyógyszertári forgalomban és gyógynövényboltokban is kapható. Néha összetett készítmények egyik alkotórésze.

 Afrodiziákum ételek
    Afrodité görög istennő‘ről kapták nevüket ezek a szerelmi vágyfokozó szerek. Már az ókortól ismertek a növények közül a fahéj, gyömbér, ginzeng, szerecsendió. De a csokoládénak és az osztrigának is ilyen hatást tulajdonítanak. Bővebben az afrodiziákumokról >>


Általában afrodiziákumként használatos, mivel fokozza az erekció kiváltását elősegitő neurotranszmitter, a norepinefrin kiválasztását - az egészséges idegrendszerű férfiak külső nemi szervében vérbőséget okoz, ugyanakkor hat a keresztcsonti tájékon elhelyezkedő erekciós központra is.

 

Az öregedéssel, valamint szervi bajok miatt jelentkező impotenciára csak kevéssé hatásos.


 A JOHIMBINT CSAK ORVOSI ELLENŐRZÉS MELLET SZABAD SZEDNI!

Vesebetegek, vérnyomásbetegek és pszichológiai problémákban szenvedőknek nem ajánlott.

 

Lehetséges mellékhatásai: magas vérnyomás és szapora szivverés, hányinger, gyomorfájás, hasmenés, szédülés, fejfájás, bőrpirosság, hallucinációk, szorongási és pánikrohamok. Ne szedjük olyankor, amikor májat, sajtot, vörösbort, ill.egyes diétás készitményeket fogyasztunk vagy olyan élelmiszerekkel vagy anyagokkal, amelyek tartalmazzák a tiramin nevű aminosavat.

 

Kapcsolódó szócikkek


Szexomnia
Chlamydia
Fertilizáció
STI


A szócikkhez társított címkék:
afrodiziákum
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!