Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az olaj eredete, származása:

Mexikóban és Észak-Amerikában honos, sivatagi cserje. 3 m magasra nő, gyökerei pedig akár 5-10 méter mélyre hatolnak a talajban. Hosszú gyökerének köszönhetően aszálytűrő, és akár a 60 fokos hőségnek is ellenáll. Márciusban szüretelik a termést és a leveleket.

Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:

Terméseiből sajtolással nyerik az aranysárga, szagtalan olajat, mely összetételét tekintve, folyékony halmazállapotú viasz. Szerkezete nagyon hasonlít az emberi faggyúéhoz. Gyors és jó felszívó képességgel rendelkezik.

Magas antioxidáns tartalmú, ami gátolja az olaj avasodását, és lassítja a bőr öregedését. Magas E-vitamin tartalma elősegíti a gyulladások gyógyulását. A jojobaolaj legnagyobb felhasználója a kozmetikai ipar, különböző hidratáló, bőrtápláló arcpakolások, bőrápoló termékek alkotórésze. Megköti a bőr nedvességtartalmát, lágyítja és hidratálja a bőrt. Simává varázsolja a száraz, kirepedezett bőrt a sarkakon, talpon, könyökön és ajkakon. Minden bőrtípusra ajánlott. Használat után a bőrön nem hagy zsíros tapintást. Segíti a bőr természetes alkalmazkodó képességét: terhesség során megelőzhetjük vele az úgynevezett striák (terhességi csíkok) kialakulását. Extrém időjárási körülmények között is alkalmazható bőrápolásra. Bőrnyugtató hatással rendelkezik. Száraz, töredezett haj ápolására is alkalmazható. Pikkelysömör esetén ajánlott, és kezelhetünk vele kisebb bőrgyulladásokat, pattanásokat is.

 

Jojobaolaj vásárlása

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!