Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A manorexia lényegében az anorexia férfi változata. Önértékelési zavar áll többnyire a hátterében. A problémát súlyosbítja, hogy manapság minden azt sugallja, egy elfogadható, szép test úgy néz ki, mint a tévében és az újságokban látható ideálok.Manorexiás férfi

 

Az erősebbik nem kevesebb, mint 10 százalékánál fordul elő, és hasonló a női változathoz. A manorexiás is elutasítja az ételt, és ezzel egyre kevésbé tudja fenntartani normális testsúlyát. Drasztikus változtatásokat visz véghez táplálkozási szokásaiban.

 

Csakhogy a férfiaknál kevésbé észrevehető, hiszen erősebb izomzatuk miatt a fogyás először nem olyan látványos. Mégis veszélyesebb, hiszen a nők zsírt, a férfiak viszont izmot is veszítenek. Van, aki a zavart edzéssel igyekszik kompenzálni. Ezért kezdetben nem is tűnik úgy, mintha bármi gond lenne az egészségével.

 

Kapcsolódó szócikkek


 

Forrás


A szócikkhez társított címkék:
manorexia
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!