Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


     A hímivarsejt és a női petesejt mesterséges egyesítése. A meddőség különböző eseteiben alkalmazott módszer. Ha a [méhnyak]?ban levő nyák nem átjárható a hímivarsejtek számára, vagy ha a [meddő]?ség ismeretlen eredetű.

     A megtermékenyítéshez frissen begyűjtött, vagy mélyhűtve tárolt hímivarsejteket használnak, amely származhat a partnertől (ha nemzőképes) vagy idegen donortól (ha a partner meddő). Az utóbbi esetben donortól való mesterséges megtermékenyítésről beszélnek.

     Ha a partner friss hímivarsejtjeit használják fel, a mintát a megtermékenyítés előtti órában kell produkálni. A mélyhűtött spermiumok ugyanakkor hosszú ideig tárolhatók, s olyankor alkalmazzák, ha a partnert olyan kezelésnek vetik alá, rendszerint [rosszindulatú daganat]? miatt, amely meddővé teszi.

     Körülbelül a tüszőrepedés idején, amelyet testhőmérséklet-méréssel vagy a méhnyakban levő nyák állaga alapján állapítanak meg, a nő egyszerű beavatkozáson esik át, amelynek során fecskendővel juttatják a hímivarsejteket a hüvelybe vagy a [méhnyak]?ba. Ez az eljárás elég sikeres, hiszen az esetek 50-65%-ában [fogamzás]? és [terhesség]? következik be.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!