Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az olaj eredete, származása:

A rózsafélék családjába tartozó, mandulához hasonló, csak vastagabb húsú, csonthéjas növény. Őshazája Kína. Fája 4-7 m magasra nő, és akár 90 évig is elél. Kora tavasszal, lombfakadás előtt, általában fehéren virágzik. Érett gyümölcsének héja narancssárga.

Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:

A termés külső csonthéjának felnyitásával szabaddá váló magból préseléssel állítanak elő zsíros olajat, mely főként olajsavat, illetve linolsavat tartalmaz.

Valamennyi bőrtípusra ajánlott, különösen a száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr kezelésére. Lassítja a bőr öregedési folyamatát és regenerálja azt. Jótékony hatással van a hajra és a körömre. Önmagában is alkalmazható, mint masszázsolaj, de más olajokkal társítva is használható. Ajánlott arcbőr ápolására, fürdőolajként, terhességi csíkok kialakulásának megelőzésében. Megtalálható hidratáló készítményekben, tusfürdőkben, bőrradírokban és egyéb kozmetikai termékekben.

 

Sárgabarackmag-olaj vásárlása

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!