Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Sejtek az élő szervezeteket felépítő alapvető szerkezeti egységek. A sejtek szövetekbe, míg azok [szerv]?ekbe szerveződnek. A típusos sejtet [sejthártya]? veszi körül. A sejthártyán belül található a [sejtplazma]?, amely sejtszervecskéknek nevezett, fontos szerkezeti egységeket tartalmazó, félfolyékony anyag. A sejtszervecskék között vannak, amelyek fehérjét [szintetizál]?nak ([riboszómák]?), mások energiát termelnek ([mitokondrium]?ok), tárolják az elkészült termékeket ([Golgi-készülék]?), vagy részt vesznek a [sejtosztódás]?ban ([centriólum]?).

 

 

A sejtműküdéseket alapvetően a [sejtmag]? szabályozza, amely [dezoxiribonukleinsav]? (DNS) formájában tartalmazza az örökítőanyagot. A nagy és összetett sejtekben a sejtmag elkülönül a sejtplazmától.

 

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!