Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Stria csíkok a bőrönStriák akkor jönnek létre, amikor a bőr feszülése következtében a bőr alatti kötőszövetet alkotó rugalmas rostok a fokozott terhelésnek nem tudnak ellenállni és elszakadnak.

A terhesség 3. trimesztere idején (terhességi csíkok), nagyfokú hízás, vagy akár kamaszkorban a hirtelen növekedés miatt is jelentkezhetnek. Kezdetben lilás-vörös színűek, később elhalványodnak, gyöngyházfényűek lesznek és alig vehetők észre. Általában a hason, a csípőn, a combon illetve a mellek területén találhatók.
 

 Botox kezelés
    A Botox azonos a romlott húsban elszaporodó baktériummal, ami a Botulizmus betegséget okozza.Tisztított, hőkezelt és ideg-izom ingervezetési hatására kalibrált kiszerelésben kerül forgalomba. Részletesen a botox kezelésről >>

Stria eltüntetése

A striák nyomtalan eltüntetése lehetetlen feladat. Nincs olyan orvosi módszer, amellyel teljes mértékben meglehetne előzni, vagy eltüntetni a striákat, növekedési-, terhességi csíkokat. A kezelések eredményeként maximum 60-80 százalékos javulást tudunk elérni.

 

A kezelés hatékonyságát legjobban befolyásoló tényező az idő. Minél frissebb a stria annál hatékonyabb a kezelés, minél öregebb annál kevésbé tudunk a már kialakult állapoton változtatni.

Az eredmény testtájaktól és a stria "korától" is függ. A fiatal, felszíni, vékony striák jobban reagálna, mint az öregebb és mélyebb striák.

 

Mivel azt tudomásul kell venni, hogy a striákat nem lehet tökéletesen eltüntetni, a kezeléssorozat a csík elhalványítását, vékonyítását és a stria alatti kötőszövet felszaporítását célozza. A lézerfénnyel ennek érdekében elérhető a kollagénrost képződésének elősegítése és a kapilláris értágulatok elzárása. Mindez jelentősen, 60-80 százalékban javíthat a bőr állapotán, ami mindenképpen számottevő változás.

 


A szócikkhez társított címkék:
stria
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!