Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Szőlőmag mikroőrlemény
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2013-01-21 12:45:56
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A Föld egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcse a szőlő. Az antioxidánsok - ahogy nevük is mutatja - fontos szerepet játszanak a szervezetünkben zajló, káros, oxidatív folyamatok gátlásában, az egészség megőrzésében. A szőlőmag mikroőrlemény rendszeres fogyasztása segít a szívbetegségekben szenvedőknek, csökkenti a magas vérnyomást, fontos szerepet játszik a szívizomzat regenerációjában. A szőlő magjában található antioxidáns vegyületek koncentráltabb formátumban találhatók meg, mint a szőlőben, vagy a vörösborban. Legismertebb összetevői (a közel 2000 antioxidáns és polifenol közül): rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3, melyeket a mikroőrlésnek köszönhetően (20 mikron méretű szemcsenagyság) szervezetünk szinte teljes egészében képes feldolgozni, hiszen a szőlőmagban lévő polifenolok közel 100%-ban felszívódnak.

 

Érdekesség: egy darab,  mikroőrlésen átesett szőlőmag felülete kiterítve közel fél négyzetméter lenne!

Javasolt napi bevitel: 5 g/nap, kb. egy teáskanálnyi mennyiség

Fogyasztási javaslat: Meleg teába, joghurtba keverve, 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve.


A Föld egyik legmagasabb [antioxidáns] tartalmú gyümölcse a szőlő. Az antioxidánsok - ahogy nevük is mutatja - fontos szerepet játszanak a szervezetünkben zajló, káros, oxidatív folyamatok gátlásában, az egészség megőrzésében. A szőlőmag mikroőrlemény rendszeres fogyasztása segít a [szív]betegségekben szenvedőknek, csökkenti a [magas vérnyomás]t, fontos szerepet játszik a [szívizom]zat regenerációjában. A szőlő magjában található antioxidáns vegyületek koncentráltabb formátumban találhatók meg, mint a szőlőben, vagy a vörösborban. Legismertebb összetevői (a közel 2000 antioxidáns és polifenol közül): rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3, melyeket a mikroőrlésnek köszönhetően (20 mikron méretű szemcsenagyság) szervezetünk szinte teljes egészében képes feldolgozni, hiszen a szőlőmagban lévő polifenolok közel 100%-ban felszívódnak.

 

Érdekesség: egy darab,  mikroőrlésen átesett szőlőmag felülete kiterítve közel fél négyzetméter lenne!

Javasolt napi bevitel: 5 g/nap, kb. egy teáskanálnyi mennyiség

 

Fogyasztási javaslat: Meleg teába, joghurtba keverve, 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve.

 










Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!