Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A terhesség alatti hajfestéssel kapcsolatban (és ugyanez érvényes a műkörömre is) nem a felvitt festékanyag felszívódása az elsődleges veszélyforrás, hanem a belélegzett vegyszerek. A festés időtartama alatt az oldószer gázait szívja be a kismama. Ezért aki szőke festéket használ, vagy a hajfestéke tartalmaz hidrogén-peroxidot, az nyitott ablak közelében, jól szellőző helységben fesse vagy festesse haját, hogy minél kisebb koncentrációban lélegezze be a vegyszert.

 

 

Terhesség alatti hajfestés: Nem árt az óvatosság

 

Bár bizonyítani eddig nem tudták, hogy közvetlenül kárt tenne a magzatban a terhesség alatti hajfestés, ennek ellenére nem árt óvatosnak lenni. A kisbaba szervei és idegrendszere az első 12 hét folyamán alakulnak ki, ebben az időszakban ajánlatos mellőzni a hajfestést. A külső hatások ezután már kisebb kockázatot jelentenek a gyermekre.

 


A szócikkhez társított címkék:
allergia , hajfestés , terhesség
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!