Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A fertőzések azon csoportja, amelyeket baktériumok okoznak. A szervezetbe bejutó baktériumokat a különböző szövetekben, illetve a vérben és a nyirokrendszerben keringő falósejtek és más immunsejtek bekebelezik, elpusztítják, és lebontják. A falósejtek (makrofágok) feladata ezen kívül az elhalt szövetek és egyéb törmelék eltakarítása a szervezetből.

Ha az immunrendszer nem képes a kórokozót elpusztítani, akkor a baktériumok különböző szerveket, szervrendszereket támadnak meg fertőzés jellegétől - hol, illetve milyen módon jutott be a kórokozó -, illetve a baktérium fajtájától függően különböző súlyossággal lefolyó betegséget okozva.
 
Kezelése:
Antibiotikum adása szükséges lehet . A betegség lefolyásától függően egyes ferőzéseknél szükség van a baktérium pontos kitenyésztésére és annak megvizsgálására, hogy milyen típusú antibiotikumra érzékeny.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!