Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Illóolaj eredete, származása:
A rutafélék családjába tartozó citromfa gyümölcse tojás alakú, éretten sárga héjú, savanyú, különösen C-vitaminban gazdag. A citromfa egész évben terem, ágai tövisesek, fehér virágai illatosak. Őshazája a Himalája délkeleti lejtőin volt. Ma főként Dél-Európa területén Olaszországban és Dél-Franciaországban, Dél-Amerika területén Argentínában, valamint az USA-ban termesztik.

Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:
Az illóolajat a citrom héja tartalmazza, amit hidegen, sajtolós módszerrel vonnak ki.
Párologtatva erős baktérium- és vírusölő tulajdonsággal bír. Légúti panaszok esetén tisztítja és fertőtleníti a [légutak]?at. Kellemes illatot biztosít, ezen kívül nyugtatja a lelkünket, és a figyelmünket is javítja. Használata elsősorban pattanásos bőr ápolására és bőrillatosításra ajánlott, szagtalanító hatású. Fénnyel szemben túlérzékenységet okozhat, ezért használata után a napfürdőzés és a szoláriumozás kerülendő.

 

Olvasson többet a citromolaj alkalmazásáról itt.
 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!