Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A halántékcsontnak a fül mögötti csecsnyúlványnak nevezett levegővel teli üregei nem megfelelően kezelt középfülgyulladás miatt Csecsnyulvány gyulladás - a fül mögötti csecsnyúlvány a nem megfelelően kezelt középfülgyulladás miatt gyulladásba jöhetgyulladásba jöhetnek. A betegség heveny szakasza antibiotikummal általában gyorsan gyógyítható, ha azonban a fertőzés idültté válik, a beteg erős fájdalmat érez a füle mögött, amelyhez láz, helyi bőrpír, és duzzanat társul.

 

A fertőzést megfékező antibiotikum úgy választható ki, ha a középfülből kitenyésztik a baktériumot, s megnézik, hogy melyik gyógyszerre érzékeny. Gyakran azonban műtétre is szükség van a genny lecsapolásához. A kórisme a tünetek alapján és röntgen vizsgálattal  állítható fel.

 

 


A szócikkhez társított címkék:
fül
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!