Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Illóolaj eredete, származása:
A Pinus nemzetségbe tartozó, egyik legellenállóbb és legigénytelenebb fa. Nyitvatermő, egylaki fenyő. 20-30, de akár 40 méter magasra is megnőhet. Kérge a talajhoz közel vastag, szürkésbarna, a magasabb részeken vékonyabb, vöröses. Virágzata toboz. Magas gyantatartalommal rendelkezik. Eurázsiában honos, de már Európában is megterem. Ma az erdeifenyő a legelterjedtebb fenyőfajunk, területe közel 150 ezer hektár.

Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:

Tűleveleiből vízgőz-desztillációval illóolajat állítanak elő.
Olaja antimikrobiális, bőrvörösító, keringésfokozó és tonizáló hatású. Gyakori alkotórésze homlok- és [arcüreggyulladás]?, [hörghurut]? okozta légúti megbetegedések esetén használható kenőcsöknek, akut légúti megbetegedésekben használható inhaláló szereknek. Izom- és idegfájdalom, reuma, ízületi gyulladás esetén használatos kenőcsök, bedörzsölő szerek fontos alkotórésze. Külsőleg test- és lábápoló dezodorokban és habfürdőkben használják fel. Légfrissítőként alkalmazva enyhíti a fáradtság, kimerültség tüneteit és könnyíti a légzést.
 

 

Bővebben itt olvashat az erdeifenyőolaj hatásairól.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!