Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Egy vagy több ízület gyulladása [duzzanat]?tal, fájdalommal, a bőr kipirosodásával és bizonyos esetekben az ízület mozgásának Izületi gyulladásos kézkorlátozásával jár. Többféle ízületi gyulladást tartanak számon az orvosok. Az ízesülő csontok kopása ugyanúgy előidézheti (idült izületi gyulladás), mint ízületi betegségek (köszvényes vagy reumás ízületi gyulladás).

 

 

Az ízületi gyulladás jellegzetes tünete a fájdalom, az ízület duzzanata és kora reggeli merevsége, valamint a korlátozott mozgás. Az ízületet fedő bőr meleg tapintásúvá és pirossá válhat. Általános tünetként említhető a váratlan testtömeg csökkenés és láz. A duzzanatot gyakran az okozza, hogy folyadék halmozódik fel az ízületekben. Az ilyen ízület feszes lehet, s fáj, amikor mozog.

A kezelés mikéntje az előidéző októl függ. Pihentetés, tornáztatás, fizikoterápia, gyógyszerek adása és [műtét]? egyaránt elősegítheti a javulást.

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!